Landgraaf Koerier

Menu

Britt van den Boom (NIMO) zwemt naar medailles op NK

Op de NK zwemmen voor junioren en jeugd heeft de 13-jarige NIMO_zwemster Britt van den Boom enorm verrast. Op alle schoolslagafstanden (50, 100 en 200 meter) wist ze het podium te halen. Met name haar race op de 200m schoolslag, waar ze vanuit een buitenbaan nog lang mee zwom voor het goud, sprak tot de verbeelding.

Ook clubgenoot Cas Louwarts wist het podium te halen. Na een zeer sterk gezwommen 50m schoolslag (hij dook voor het eerst onder de 30 seconden) mocht hij als 3e het ereschavot op.
Samen met zijn clubgenoten Dario van Hulst, Jylano Nahr en Vincent de Munter behaalde hij na een bloedstollend spannende race ook nog een bronzen plak op de 4x100m wisselslagestafette.
Ook zwemmers als Quinty Rouschop, Jasper Thomas, Audrey Vreuls en Demi van Hulst kwamen tot zeer mooie verbeteringen van hun persoonlijke besttijden.

Ondertussen begon in Vriezenveen het open water seizoen en daar lieten de zusjes Beckers meteen zien wat ze in huis hadden. De 15-jarige Carolien Beckers was daar de sterkste op de 5km vrije slag en haar 19-jarige zus Janina won op imponerende wijze de 10km (waarbij ze slecht 1 heer hoefde voor te laten).

Een mooi weekend voor de Parkstadse vereniging dus. NIMO zal vanaf heden ook intensief samenwerken met KZPC uit Kerkrade en ZV Brunssum waardoor er voor heel Parkstad een goed aanbod aan wedstrijdzwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen is. Voor meer info kan altijd gemaild worden naar info@nimolandgraaf.nl

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.