Landgraaf Koerier

Menu

Al 50 jaar vrouwenvoetbal bij vv Schaesberg

Het was het jaar 1967 en bij de toenmalige vereniging Kolonia, gelegen in de Schaesbergse wijk Leenhof, werd onder de bezielende leiding van Harry van Lieshout een damesvoetbalteam opgericht  (zie foto). Het was een van de eerste vrouwenvoetbalteams in Limburg. Eerst in 1971 werd het vrouwenvoetbal pas officieel erkend door de KNVB.

In deze beginjaren van het vrouwenvoetbal voetbalden de Kolonia-dames op het hoogste Limburgse niveau. Nadien werd het accent meer verlegd naar het recreatieve niveau. Sinds 15 jaren is het de gewoonste zaak van de wereld dat meisjes `op voetbal` gaan. Voor die jaren was het veelal not-done dat meiden voetbalden. Heel veel meisjes op school voetballen nu en dit zorgt uiteraard voor een sneeuwbaleffect. Want steeds meer voetballende meiden nemen hun vriendinnetjes mee naar voetbaltraining en de meidenteams schieten in Nederland dan ook uit de grond. Dat merken de vrouwenteams inmiddels ook. Steeds meer vrouwen dragen momenteel, doordat ze van het meidenvoetbal komen, al een groot aantal voetballende jaren ervaring met zich mee. 

Nadere informatie is te vinden op de website van de vereniging: www.vvschaesberg.nl en selecteer dan bij het tabje `Teams` het gewenste team. Binnenlopen tijdens trainingen kan ook. De Vrouwen starten hun eerste trainingsactiviteit op zondag 30 juli vanaf 11 uur en vervolgens trainen ze iedere dinsdag en vrijdag van 19.30 tot 21 uur. De Meiden O19 trainen vanaf 1 augustus iedere dinsdag- en vrijdag van 18 uur tot 19.30 uur.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.