Landgraaf Koerier

Menu

Een Concertreis in het kader van eenwording van Europa.

Internationale gasten werden welkom geheten op de Innenhof des Ellwanger-Schlosses.
Ook het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St.Caecilia Petrus & Paulus Schaesberg/Landgraaf was te gast van 20 t/m 24 juli 2017 tijdens de “Heimattage” in het Stadje Ellwangen an der Jagst.
Der Gesangverein “Frohsinn” aus Rotenbach had het koor uitgenodigd om aan de “Heimattage” in Ellwangen deel te nemen. De “Heimattage” bieden zich aan voor deze Internationale en Europese gedachten.
Het koor had diverse uitvoeringen op het programma staan, Zaterdagavond werd een plechtige Mis  gezongen in het kader van de Krankenwoche in de Wahlfahrtkichen  Schönenberg, aansluitend een avondconcert bij de deelnemers van het Ziekentridium, waar meteen de stemming er goed inzat. Bekende liederen om mee te zingen en te schünkelen bracht het gezelschap ten gehore. Het werd voor iedereen een onvergetelijke avond.
Een bijzonder gebeuren was de Pontificale Hoogmis in de Basilika St. Vitt op zondagmorgen, voor gasten uit Frankrijk / Kroatiën / Italiën en Duitsland waar  het koor Die Messe Breve in C-dur” van Charles Gounod zong,  Italiaanse, Duitse en Franse liederen stonden op het program, Dirigent Sandy Wijnands, begeleid aan het Orgel door Harry Spronken.
Een prachtvolle klank ging door de goed gevulde en prachtige Basiliek.
Na de H. Mis werden meer als 4000 gasten welkom geheten door de Burgemeester & Bürgergarde, in Innenhof des Ellwanger-Schlosses waar voor jong en oud genoeg te eten, te horen en te zien was, dan werd verder gevierd tot in de late uurtjes. Moe maar voldaan keerde het Gezelschap na eerst nog een bezoek te hebben gebracht aan het Technisch Auto & Vliegtuig museum in Sinnsheim en een afscheidsdiner in Neunstadt/Wiet  maandagavond weer naar Schaesberg/Landgraaf terug.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.