Landgraaf Koerier

Menu

Fanfare St.Barbara G.A.  biedt  3  Gratis Snuffellessen aan.

Na een succesvolle start vorig jaar organiseert Fanfare St.Barbara G.A. voor de 2e keer drie gratis snuffellessen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en daarna mag men 3 maanden gratis mee doen in het opstap orkest de Brebbelkes voordat men definitief lid wordt van de fanfare.

Alles wat men nodig heeft, wordt door de fanfare gratis aangeboden, zo blijven de kosten voor de ouders nihil en is iedereen in de gelegenheid om deze leuke hobby uit te proberen.
Besluit het kind na die gratis maanden om lid te blijven dan zijn de kosten van de maandelijkse contributie voor de jeugdleden maar 8 euro per maand. Het doel van het opstap orkest is dat men al direct tijdens de muziekopleiding de voordelen van gezamenlijk musiceren ervaart. Naast de individuele lessen gaat het kind meteen in groepsverband muziek maken.

Op Dinsdag 12 september, 19 september en 26  september vinden de drie gratis snuffel lessen plaats en wel van 18.00 uur tot 18.45 uur in het Streeperkruis. Hierbij komen diverse facetten van de fanfare aan de beurt. Men krijgt in groepsverband les op de koper instrumenten, de slagwerk instrumenten, uitleg over exercitie en we sluiten af met een mini optreden. Men mag mee doen aan alle snuffel lessen of een van de drie. Na die drie snuffel lessen kan het kind een keuze maken welk instrument het graag wilt gaan beoefenen.
Dit jaar heeft de fanfare enkele P-Bone instrumenten aangeschaft. Dit zijn kunststof muziekinstrumenten die er voor zorgen dat de kinderen meteen kunnen starten op de grote instrumenten, want deze P-Bone instrumenten zijn heel erg licht in gewicht en daardoor goed hanteerbaar voor kinderen.
Dinsdag 12 september is er les op de koperinstrumenten, dinsdag 19 september is er les op de slagwerkinstrumenten en dinsdag 26 september wordt er samen een liedje gespeeld met onze jeugdleden.
Om de organisatie van de drie gratis snuffel lessen goed te laten verlopen is vooraf aanmelden verplicht en kan via email: somers87@zonnet.nl, telefoon: 5312687. Geef aan op welke dag(en) uw kind mee wilt doen. Aanmelden kan t/m 10 september. Natuurlijk zijn de ouders van harte welkom om te komen kijken.Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.