Landgraaf Koerier

Menu

De grenzen in, om en onder Landgraaf

Monumentendag 9 september 2017

Op zaterdag 9 september a.s. organiseert de Heemkundevereniging Landgraaf in samenwerking met de gemeente Landgraaf weer de jaarlijkse monumentendag. Het thema werd al in 2015 afgesproken en werd toen ingegeven door de ingewikkelde geschiedenis van Rimburg en het eiland Schaesberg omgeven door Hollands gebied.

In de parochiezaal en de eigen ruimtes van de vereniging in het Multifunctioneel Centrum An de Voeëgelsjtang 12 is van 11.00 tot 17.00 gratis de tentoonstelling te bezoeken over het thema. In de tentoonstelling zijn meer onderwerpen te zien die betrekking hebben het thema grenzen, dan in het themaboek worden beschreven. Ook zijn vitrines te bekijken met uiteenlopende onderwerpen. Dit jaar zal ook een collectie oude flessen te zien zijn van bedrijven uit de gemeente die zich bezig hielden met het bottelen of het maken van frisdranken.

Van 11.00 tot 17.00 uur wordt tevens een boekenmarkt gehouden met veel Limburgensia. De meeste boeken zullen verkocht worden tegen een kiloprijs van € 3,50. Voor een aantal boeken geldt een stukprijs.

Om 12.00 uur zal de presentatie van het themaboek gebeuren met de uitreiking van de eerste exemplaren. Alleen tijdens de Monumentendag is dit boek van 200 pagina’s bij de heemkundevereniging te koop voor de prijs van € 7,50.  Na monumentendag kost het boek voor leden € 9,95 en voor niet-leden € 12,95. Ook bij de vaste verkooppunten van de vereniging in Landgraaf is het boek dan te koop.

 

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.