Landgraaf Koerier

Menu

Gerestaureerde Petrus en Paulus kerk in Schaesberg te bezichtigen 

Op zondag 10 september a.s. zijn van 14 tot 17 uur de deuren van de H.H. Petrus en Pauluskerk in Schaesberg voor iedereen geopend.

Op zondag 28 mei jl. werd de geheel gerestaureerde Petrus en Pauluskerk, na bijna een jaar gesloten te zijn geweest en na een restauratieproces van enkele jaren, opnieuw in gebruik genomen met een pontificale Hoogmis. Op zondag 25 juni jl. vond de tweede activiteit in het kader van de heropening plaats. In een Koempelmis met een optreden van Jack Vinders is onder het toeziend oog van vele aanwezigen een loden koker met de historische achtergrond van de laatste verbouwing van de kerk ingemetseld in een van de kerkmuren. Een mini frühshoppen  na de mis, zorgde voor een feestelijke afronding.

Op zondag 10 september a.s., tevens Monumentenzondag, stellen we het gerestaureerde kerkgebouw in het middelpunt. Als slagroom op de taart wordt op deze middag zowel de toren als de grafkelder opengesteld.

De toegang naar de toren is in het kader van de persoonlijke veiligheid nadrukkelijk op eigen risico.

Gedoseerd worden de bezoekers in kleine groepen tot de toren en de grafkelder toegelaten. De aanwijzingen van de aanwezige toezichthouders moeten hierbij uiteraard  strikt opgevolgd worden.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.