Landgraaf Koerier

Menu

LEZING EN SCHAAKSIMULTAAN IM TEA LANCHAVA IN LANDGRAAF

Op donderdag 5 oktober om 20:00 uur geeft Internationaal Meester Tea Lanchava een lezing in Het Streeperkruis. De dag erna, vrijdag 6 oktober om 13:00 uur, geeft ze een schaaksimultaan in het Landgraafse Burgerhoes. Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

De lezing zal plaatsvinden in Het Streeperkruis, Streeperstraat 66 te Landgraaf. In het Burgerhoes, het raadhuis van Landgraaf aan het Sweelinckplein, zal de simultaan plaatsvinden. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar vooral voor de simultaan wel wenselijk. Het aantal plaatsen voor de simultaan is beperkt, door vooraf aan te melden kan een plaats worden gereserveerd. Voor beide activiteiten kan men zich aanmelden per e-mail via lezing@svschaesberg.nl. De organisatie is in handen van Schaakvereniging Schaesberg en gemeente Landgraaf.

Internationaal Meester Tea Lanchava werd in 2012 Nederlands kampioen bij de vrouwen en is al 20 jaar een vaste speelster van het Nederlandse vrouwenteam. Ze was al vaker te gast bij SV Schaesberg; zo was ze in maart aanwezig bij het Schaakfestijn op Slot Schaesberg.

Schaakvereniging Schaesberg organiseert vaker lezingen en andere activiteiten die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Eerder waren o.a. Mister Chess Hans Böhm en meervoudig Nederlands vrouwenkampioen Anne Haast te gast. De simultaan in het Burgerhoes wordt mede mogelijk gemaakt door Glashandel van Ooijen.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.