Landgraaf Koerier

Menu

Prachtig boek voor 100-jarig kerkkoor

Zondag 3 september j.l. vierde het Nieuwenhaagse Gemengd Kerkelijk Zangkoor St.-Caecilia op geslaagde wijze haar 100-jarig bestaan. Tijdens de feestmiddag werden de ‘jarige’ leden onverwacht verrast met een ‘verjaardagscadeau’ in de vorm van een geweldig jubileumboek van de hand van hun medelid May Quaedflieg. May, die ook als lid van de heemkundevereniging al meerdere boeken op zijn naam heeft staan, beschrijft niet alleen de geschiedenis van het koor, maar belicht ook 15 andere koren die de afgelopen eeuw in de parochie actief waren en deels nog zijn. Daarnaast wordt ook de schijnwerper gericht op enkele markante figuren, zoals dokter ‘Pake’ Snijders (langjarig voorzitter), koster Geelen en meer. Het boek is geïllustreerd met veel oude foto’s, waarbij ook inmiddels verdwenen plekjes in het dorp. Ook voor niet-koorleden dus best een aanrader. De titel: Et ita factum est… (En zoeë is ’t gegaange). 132 pagina’s. Verkrijgbaar bij de Heemkundevereniging Landgraaf voor 15 euro.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.