Landgraaf Koerier

Menu

Campagne ‘geen prut in de put’ van start

Straatputten raken steeds vaker verstopt door vervuiling met bladeren, verfresten, frituurvet en hondenpoepzakjes. Bij hevige regenval overstromen de putten en dat zorgt voor veel overlast. Om dit probleem onder de aandacht te brengen, is op 9 oktober in heel Limburg de campagne ‘geen prut in de put’ gestart. De campagne duurt tot 3 november.

De campagne is een initiatief van Waterpanels Limburg. Dit is het samenwerkingsverband van 33 Limburgse gemeenten, Waterschapsbedrijf Limburg, Waterschap Limburg, Waterleidingmaatschappij Limburg en de Provincie Limburg.

Door vervuiling van de straatputten kan het regenwater niet goed afgevoerd worden. Gevolgen: wateroverlast, onnodig hoge herstelkosten en water vermengd met poep, verf en frituurvet op straat. De helft van de straatputten is niet meer aangesloten op de zuiveringsinstallatie, waardoor het afval rechtstreeks in de beek terecht komt. Echte prut!

Kijk op de campagnesite www.geenprutindeput.nl voor meer informatie over de campagne en de antwoorden op de meest gestelde vragen.

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.