Landgraaf Koerier

Menu

De bladbakken komen er weer aan

Het is herfst, dus de bladeren vallen weer van de bomen. Daarom plaatst de gemeente, uiterlijk in de week van 16 oktober, op diverse plaatsen bladbakken. Hierin kunt u overmatige hoeveelheden bladeren kwijt die van gemeentelijke bomen in uw tuin gevallen zijn.

Aantal en plaats
Net zoals in voorgaande jaren worden de bladbakken verspreid over de verschillende buurten. We plaatsen ze waar veel gemeentelijke bomen staan; in gebieden met veel particuliere bomen worden geen bladbakken meer geplaatst.   

Volle container?
Heeft u een volle groencontainer? Dan kunt u uw bladafval kwijt in een bladbak bij u in de buurt. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw bladval kosteloos aan te bieden bij het milieupark. De bladbakken zijn alleen bedoeld voor blad, dus niet voor tuinafval zoals takken, coniferen en overige gerooide plantenresten. Indien er misbruik van wordt gemaakt, worden de bakken verwijderd.

Periode
De bakken blijven tot uiterlijk week 52 staan. Bij het weghalen wordt gekeken of er in de omgeving nog bomen met veel blad staan. Dan blijft de bak iets langer staan.

Ook de gemeente ruimt op
De komende bladvalperiode worden verschillende groenonderhoudsploegen ingezet op het ruimen van bladeren. Hierdoor wordt getracht de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar www.landgraaf.nl/bladbakken. Hier vindt u onder andere een kaart van waar de bladbakken staan en een aantal veel gestelde vragen.

Melding doorgeven
U kunt meldingen betreffende de openbare ruimte, al dan niet met betrekking tot bladafval snel en gemakkelijk doorgeven via een online formulier, een app of telefonisch. Kijk voor meer informatie bij www.landgraaf.nl/meldingen. De afdeling Beheer Openbare Ruimte zorgt er dan voor dat uw melding zo spoedig mogelijk in behandeling wordt genomen.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.