Landgraaf Koerier

Menu

Speelgroep Expressie speelt  “VERGETELHEID”

Op vrijdag 13 oktober  2017 gaat de nieuwste productie van Speelgroep Expressie uit Heerlen in première in Theater Landgraaf. Het is de tragikomedie VERGETELHEID van de auteur Haye van der Heyden.

Deze tragikomedie van Haye van der Heyden gaat over Anton, die zich in zijn zomerhuis aan zee heeft teruggetrokken om te werken aan zijn nieuwe roman. Als hij daar ongewild bezoek krijgt van zijn dochter Iris, zijn ex vrouw Sara en zijn ex Debora, wordt hij geconfronteerd met zijn toenemende vergeetachtigheid. Er ontstaat een conflict als Anton weigert zijn toestand te accepteren en de dames hem ter zijde willen staan. Nadat hij Sara en Iris toevertrouwt dat hij werkt aan een roman over het oorlogsverleden van de familie, komt Sara in opstand, want het gaat over haar familie en dus haar verleden.

In korte scènes op het terras van het zomerhuis en aan zee, worden de familiale verhoudingen uitgesproken en zoekt de een steun bij de ander. Niet alleen “vergetelheid” speelt daarbij een rol, maar voor Anton, Sara, Debora en Iris worden de grote vragen in hun leven zichtbaar: hoe ga je om met een onverwerkt verleden, hoe verwerk je het verlies van een dierbare en hoe handel je als je alleen komt te staan in je angst voor het ouder worden?

Deze tragikomedie is nu eens fel van toon, dan weer menselijk en troostrijk.

U ziet Han Rutten in de rol van Anton, Henny van Oers als Sara, Aggie Knauf als Debora en Els Vogels als Iris. De regie is in handen van Guido Janssen.

Ook een 4-tal personen vieren hun toneeljubileum.

Dat zijn: Henny van Oers, 60 jaar; Han Rutten, 40 jaar; Marjo Deserno, 25 jaar en Eric Evers 12 ½ jaar.

De voorstellingen zijn op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober 2017 in Theater Landgraaf (Kerkberg 4 te Waubach-Landgraaf), aanvang 20.00 uur

De entreeprijs voor de voorstellingen bedraagt €  10,00.

U kunt telefonisch reserveren bij Theater Landgraaf, (045) 531 09 29, op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur.

 

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.