Landgraaf Koerier

Menu

Verleden op het plantsoen/plein!

Bijzondere wandeling op 15 oktober tijdens Nationale Archeologie Dagen

In het kader van de Nationale Archeologie Dagen 2017 organiseert Stichting Linea Recta Landgraaf op zondag 15 oktober 2017 om 11.30 uur een bijzondere archeologische wandeling. De stichting heeft lokale vinders van boeiende archeologische vondsten bereid gevonden – op het pleintje met het plantsoen op de hoek Belvauer/Koelweg waar ooit een Romeinse villa heeft gestaan – hun schatten uit te stallen voor de bezoeker/wandelaars.

Zij zullen ook de boeiende verhalen vertellen die verbonden zijn aan de vondst van hun schatten. Op vragen van de wandelaars zullen ze graag ingaan.

Ook de Romeinse officier-landmeter Lucius Klavius zal ter plekke aanwezig zijn en uitleggen hoe in het Romeinse rijk metingen werden verricht bij het aanleggen van wegen en het realiseren van bouwwerken.

Vanaf startpunt 11.30 uur; Wijk/zorgpunt De Dormig, Op de Heugden 100 in Schaesberg voert de wandeling via Hereweg, ‘Op De Bies’, Delleweg, Koelweg, Coonenlaan, naar de Archeo locatie aan het Belvauer pleintje, Koelweg, waarna terug via de Hereweg naar Op de Heugden.

Bij terugkomst in het wijk/zorgpunt ‘De Dormig’ kunnen de bezoekers/wandelaars nog onder het genot van een kopje koffie/thee de schilderijententoonstelling ‘ViceVersa’ bezoeken; deze expositie is deze middag voor de laatste keer op deze plek in Landgraaf te zien. Deze tentoonstelling vloeit voort uit het Linea Rectaboek ‘Het amulet van de lichtberg’; dit rijk geïllustreerde boek is dan ook hier verkrijgbaar.

Voor meer informatie: Wilt u ook graag uw vondsten laten zien? Contact meer info: Tel. 045- 532 06 71 of via e-mail: info@vialinearecta.nl

 

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.