Landgraaf Koerier

Menu

Volop zonnepanelen in Landgraaf

De inwoners van onze gemeente kiezen er massaal voor om hun energie op een duurzame manier op te wekken. Eind 2014 hadden ongeveer 550 woningen in Landgraaf zonnepanelen op hun daken. In de laatste maanden van 2016 waren dat al 1800 woningen! De cijfers van 2017 zijn nog niet voorhanden. Deze gigantische stijging komt voor een groot deel voor rekening van het zonnepanelenproject en ook omdat inwoners de keuze maken hun zonnepanelen bij een van de andere aanbieders aan te schaffen. Maar we kunnen wel stellen dat het zonnepanelenproject als aanjager dient voor het massaal opwekken van duurzame energie via zonnepanelen in Landgraaf.

Nog wat cijfers; eind 2014 wekten alle zonnepaneleninstallaties in Landgraaf ongeveer 1,5 miljoen kWh op. Eind 2016 was dat al ongeveer 4,8 miljoen kWh. Landelijk ligt het aantal aansluitingen per gemeente op 1,28 %. In Landgraaf is dat ruim 11.5 %. We mogen dus met recht trots zijn op de voortvarendheid van onze inwoners.

Zonnepanelenproject Parkstad 

Het Zonnepanelenproject Parkstad, waarin de Parkstadgemeenten samenwerken, is nog steeds in volle gang. Na het succesvolle zonnepanelenproject van de gemeente Landgraaf eind 2014, hebben zeven Parkstadgemeenten (Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal) in 2016 besloten dat voorbeeld te volgen en als stadsregio Parkstad Limburg gezamenlijk het zonnepanelenproject Parkstad te starten. Veel huishoudens in Landgraaf hebben gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Op dit moment zijn via het zonnepanelenproject bij ruim 800 woningen zonnepanelen geplaatst.

Deelnemen is nog steeds mogelijk

U kunt als inwoner van de Parkstadgemeenten nog steeds deelnemen aan dit project waarin alles voor u wordt geregeld. Van de aanschaf en installatie van zonnepanelen op uw dak tot de garantie en het onderhoud gedurende vijftien jaar. Hiervoor sluit u een lening af tegen een lage rente met de gemeente Landgraaf. Die lening lost u gedurende vijftien jaar maandelijks af. U kunt er ook voor kiezen om de lening versneld, of zelfs in één keer, af te lossen. In opdracht van de gemeente voert Volta Limburg als serviceprovider het Zonnepanelenproject Parkstad uit. Alle woningeigenaren van de Parkstadgemeenten kunnen deelnemen, ook met een smalle beurs. Maar ook bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting (van maximaal 3×80 ampère) zijn welkom.

Meer weten?

Hebt u interesse in het project? Kijk dan voor meer informatie op zonnepanelenprojectparkstad.nl. U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. Samen gaan we op weg naar een duurzaam Parkstad!

 

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.