Landgraaf Koerier

Menu

Zuid-Limburg voor 2e jaar op rij één van de duurzaamste toeristische regio’s ter wereld

 De regio Zuid-Limburg is voor de tweede maal een duurzame toeristische trekpleister die mondiaal meetelt. Dat blijkt uit de notering in de Top 100 van ‘Green Destinations’ die Zuid-Limburg gisterenavond in Cascais (Portugal) – in het museum ‘the Presidency of the Republic’– officieel kreeg. Directeur van de VVV Zuid-Limburg, Anya Niewierra, nam de felicitaties in Cascais mede namens gedeputeerde Eric Geurts van Provincie Limburg in ontvangst. De prijs geeft de regio in de toekomst nieuwe communicatiekansen richting de gast, omdat Zuid-Limburg nu onderdeel gaat worden van een digitale duurzame kaart die op de website van de VVV gaat verschijnen.

Regio is duurzaam in meerdere opzichten

De Provincie krijgt de notering in de Top 100 van ‘Green Destinations’ onder andere vanwege de continue investering van alle samenwerkende partijen voor de kracht en instandhouding van ons landschap, de aandacht voor het behoud en gebruik van monumenten en voor de focus op wat de regio uniek maakt als toeristische bestemming. Daarnaast wordt de Provincie geprezen voor de blik op de toekomst, voor wat betreft verduurzaming. Bij nieuwe bedrijven en investeringen wordt altijd scherp gekeken naar het ‘duurzaamheidlabel’. Ook de nieuwe provinciale innovatie-voucher regeling voor de toeristische sector die gedeputeerde Geurts (toerisme) recent presenteerde, past naadloos binnen de Top 100 criteria. 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.