Landgraaf Koerier

Menu

Bijzonder Landgraafs erfgoed kado!

Onlangs vonden de Nationale Archeologiedagen 2017 plaats.

Het leert de mensen van de stichting Linea Recta Landgraaf dat het uitvoeren van de diverse onderdelen van haar project Via Linea Recta hier en daar de effecten in werking zet die zij voor ogen hebben en als zodanig resultaten beginnen op te leveren.

Langzaam wordt het historisch bewustwordingsbesef van het lokaal Landgraafs Romeins verleden opgepakt.

Belangrijk is dan ook te noemen dat enkele basisscholen vlak voor de herfstvakantie, in het kader van de geschiedenislessen, inhaakten op het in mei door de stichting uitgegeven verhaal/boek ‘Het amulet van de lichtberg’ en de daaraan gekoppelde schilderijententoonstelling ‘Vice Versa’.

Vrijwilligers van de stichting LR boden een voorlees sessie uit hun boek aan in de klas.

Het verhaal, dient er voor om de lokale opgroeiende schoolgaande jeugd en hun opvoeders duidelijk te maken dat kennis hebben van historie van eigen woonomgeving heel belangrijk is. Kennis van de geschiedenis van het omringende landschap en de daar in wonende voorouders kan een enorme inspiratiebron zijn voor het individu dat hier geboren, opgroeid, of hier is komen wonen.

Inmiddels is er van het in mei uitgebrachte historisch verhaal ‘Het amulet van de lichtberg’ door John van den Berg een tweede oplage verschenen.

Een aanrader om voor de komende feestdagen dit boek cadeau te geven of te vragen.

De verkoopprijs is € 19,90 en verkrijgbaar bij Kantoor Boekhandel Funcken Schaesberg, Bakkerij Aroma Op de Heugden en Wijkpunt ‘De Dormig’ Op de Heugden  100 Schaesberg/Nieuwenhagen.

Op de derde dag van deze landelijke archeologie dagen 2017 kwam er nog een bijzonder moment aan de orde.

Wilt u meer weten over het project Via Linea Recta van de stichting Linea Recta Landgraaf bezoek dan onze website: www.vialinearecta.nl of volg de voortgang/ontwikkelingen van de totstandkoming van de Via Belgica via: info@vialinearecta.nl 

   

 

 

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.