Landgraaf Koerier

Menu

Duurzaam vervoer bij Toezicht en Handhaving

In oktober nam wethouder Freed Janssen de eerste elektrische auto in gebruik bij de gemeente Landgraaf. De afdeling Toezicht en Handhaving vervangt de bestaande auto’s, op basis van fossiele brandstoffen, achtereenvolgens door elektrische auto’s. Er is gekozen voor de Hyundai IONIQ Electric die een rijbereik heeft van meer dan 250 km met een volle batterij! De auto is niet alleen zuinig en efficiënt, er is ook veel aandacht besteed aan het design van de auto. Het is een echte blikvanger. Nadat in oktober de eerste elektrische auto door Toezicht en Handhaving in gebruik is genomen, zal in januari 2018 de tweede Hyundai volgen. Wethouder Freed Janssen: ‘Als gemeente moeten we het goede voorbeeld geven. We hopen dat, in het belang van een gezondere leefomgeving, het gebruik van elektrische auto’s de komende jaren snel toeneemt.’

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.