Landgraaf Koerier

Menu

Bijeenkomst “Herstel” en MHFA (Mondriaan) op wijkpunt SUNplein.

Vrijdag 1 december 2017 vond er een ontmoeting rondom  “Herstel” plaats op wijkpunt SUNplein in Landgraaf.

Ervaringsdeskundigen Carla Linnartz en Mark Blaauw van Bureau Herstel (Mondriaan) deelden hun eigen ervaringen met hun psychische aandoening  met het publiek waarna de mogelijkheid gegeven werd tot het stellen van vragen.

Bureau Herstel is het initiatief van Mondriaan om ervaringsdeskundigen een belangrijke rol te geven in de ondersteuning van persoonlijk herstel van zorgvragers. In het Bureau Herstel werken ervaringsdeskundigen die specifieke kennis en vaardigheden hebben ontwikkeld in het opleidingstraject voor ervaringsdeskundigen. Zij geven uitvoering aan herstel ondersteunende activiteiten voor individuen en groepen, informatieverstrekking over omgaan met psychische aandoeningen en worden betrokken in de behandeling en begeleiding (als de zorgvrager daarmee instemt).

Onder het publiek bevonden zich medewerkers vanuit: Welzijnsorganisatie Welsun (Maatschappelijk werk, Schuldhulpverlening, Huiskamerprojecten, vrijwilligers buurtinloop en Buurtbemiddeling), CMWW Onderbanken, Mondriaan/Meander (buurtinloop Wijkpunt Dr. Calshof) en vrijwilligers van het Consuminderhuis te Landgraaf.  

Onder de bezoekers waren tevens geïnteresseerden welke het certificaat MHFA behaald hadden. Deze 4-daagse training (i.s.m. Mondriaan) heeft plaatsgevonden op het wijkpunt SUNplein. MHFA (Mental Health First Aid) is een soort EHBO bij psychische klachten en staat voor vroeg signalering bij (beginnende) psychische aandoeningen.

https://www.mondriaan.eu/…/training-mental-health-first-aid-mhfa

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.