Landgraaf Koerier

Menu

Kan-Ku  : Kunnen wij niet naar Japan, dan komt Japan naar Nederland.

Op zaterdag 2 december j.l namen Greta en Dawyna Sobol ( moeder en dochter ) deel aan een stage, georganiseerd door het JKA Nederland te Beek. Tijdens deze stage kregen ze les van twee bekende Japanse Sensei’s ( leraren ) te weten : Sensei Kurihara ( 1979 )  5de dan JKA en wereldkampioen kata, en Sensei Shimizu ( 1980 ) 5de dan JKA, en tweevoudig winnaar ALL Japan Championship kumite. In Japan is het erg gebruikelijk dat men al op jonge leeftijd begint met deze vecht / verdedigingskunst. Het is voor Europese karateka’s dan ook leerzaam om van Japanse Sensei’s les te krijgen, zo ook voor Greta en Dawyna.

Greta is al vele jaren actief als karateka, en binnen karatevereniging Kan-Ku als Sensei voor o.a de jeugd. Tevens treed ze regelmatig op als scheidsrechter tijdens wedstrijden. Dochter Dawyna ( 10 jaar ) ook lid van Kan-Ku en bezit de blauwe band. Beiden zijn weer een ervaring rijker.

Voor inlichtingen en informatie over deze verdedigingssport of de karatevereniging Kan-Ku uit Landgraaf kunnen belangstellenden terecht op onze website www.karateverenigingkanku.nl of vind  Karatevereniging KanKu Landgraaf op facebook.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.