Landgraaf Koerier

Menu

Abdijcross ook in teken van Jongeren Op Gezond Gewicht

De Abdijcross te Rolduc, in het weekend van 19, 20 en 21 januari voor de 54ste keer, is niet alleen voor atleten uit binnen- en buitenland. Er wordt ook aandacht geschonken aan het project JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Vanuit dit gemeentelijk project wordt sporten, bewegen en een gezonde leefstijl voor jongeren gestimuleerd. De MOVARE scholierenlopen, zondag 21 januari vanaf 9.30 uur, zijn een uitstekend middel om op een leuke, gezellige en ontspannen sfeer kennis te maken met bewegen in een schitterende omgeving. Bewegen in het kader van JOGG is uiterst belangrijk voor de jongens en meisjes van de basisscholen. Behalve dat er bekers en medailles te verdienen zijn, stelt de gemeente ook fruit ter beschikking. Dus jongens en meisjes, meldt je aan via de school.

Na het enorme succes van de vorige editie begint het crossevenement op vrijdagavond 19 januari om 19.00 uur opnieuw met een Ladies Night Fun Run voor alleen vrouwen. Er kan gelopen en gewandeld worden over 2, 4 of 6 km. Elke deelnemer krijgt van de organisatie een lampje. Voor de drie mooist verlichte deelneemsters is er een speciale prijs. Na afloop is er een afterparty.

Voor alle informatie over de Abdijcross, de Eurode Trail Runs en de Doubdle Ladies Night Fun Run, ga naar de website www.abdijcross.nl.

Het secretariaat is op de wedstrijddag gevestigd in de aula Minor te Rolduc, tegenover de hoofdingang van het Abdijcomplex Rolduc. 

 Foto: Een kidscross van de vorige editie van de Abdijcross.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.