Landgraaf Koerier

Menu

Evenement organiseren? Er gaat iets veranderen!

Per 1 februari verandert de manier waarop u een evenement kunt melden of een evenementenvergunning kunt aanvragen. De gemeente Landgraaf gaat gebruik maken van de zogenaamde ‘EvenementAssistent’. Dit systeem wordt gebruikt door de 18 gemeenten in de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en zorgt ervoor dat alle belangrijke partijen, zoals de politie, brandweer en hulpverleningsorganisaties, automatisch worden geïnformeerd. Zo kunnen risico’s beter worden ingeschat en de inzet van de hulpdiensten beter op elkaar worden afgestemd

Wat kunt u met de EvenementAssistent?

De EvenementAssistent is een elektronisch formulier op onze website waarmee u een evenement kunt melden of een evenementenvergunning kunt aanvragen. U beantwoordt een aantal vragen, waarna het systeem bepaalt of een melding volstaat of dat een evenementenvergunning moet worden aangevraagd. De EvenementAssistent laat u ook weten of er nog andere vergunningen, ontheffingen of documenten nodig zijn.

Hoe werkt de EvenementAssistent?

·       Ga naar www.landgraaf.nl en kies voor gemeentelijke informatie;

·       Voer rechtsboven in het zoekvenster het woord ‘evenement’ in;

·       Kies daarna bij de zoekresultaten voor ‘Evenement organiseren, vergunning of melding’;

·       Klik op ‘EvenementAssistent’, rechts op uw scherm, onder het kopje ‘Meteen regelen’;

·       Nu opent zich de EvenementAssistent en kunt u starten met uw aanvraag of melding. Alle belangrijke vragen komen aan bod, maar er worden nooit méér vragen gesteld dan noodzakelijk.

Het zal even wennen zijn, maar de EvenementAssistent heeft een aantal voordelen. De al ingevulde gegevens worden bijvoorbeeld tussentijds bewaard als u het invulproces onderbreekt. U kunt er dan later gewoon mee verdergaan. Ook kunt u de aanvraag van dit jaar, bij de volgende organisatie van het evenement ‘hergebruiken’. Dat scheelt veel tijd en moeite. Verder kunt u in de EvenementAssistent zien wat de status van uw aanvraag is.

Hulp nodig?

Op onze website staat een handleiding voor de EvenementAssistent. Die helpt u stapsgewijs door uw aanvraag. Verder bieden we in 2018 een extra service; u kunt op afspraak terecht bij een van onze medewerkers vergunningverlening die dan samen met u de melding of aanvraag van het evenement in de EvenementAssistent van begin tot eind doorlopen.

Voor meer informatie over de nieuwe werkwijze, de EvenementAssistent of om hulp te vragen bij het invullen, kijk vanaf 1 februari op onze website of bel met 14 045.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.