Landgraaf Koerier

Menu

Geweldig examen van Niels Peters en Rik Snijders

Tijdens de band/slip examens op 16 december van Nippon Waubach zijn Niels Peters en Rik Snijders gehuldigd voor het slagen van hun 1e Dan examen.

De examens vonden op 26 november in Roermond plaats. De examenkandidaten moeten bij het Dan-examen de Japanse nomenclatuur beheersen. Alle gevraagde werptechnieken moeten zowel links als rechts in beweging uitgevoerd worden door middel van een eigen werkstuk. De grondtechnieken (houdgrepen, armklemmen, verwurgingen) worden ook door middel van een eigen werkstuk aan de jury gedemonstreerd. Verder dient men een Kata, bestaande uit 3 series te lopen. Niels en Rik hebben op alle onderdelen een heel goed examen laten zien. Vooral de Kata-demonstratie heeft op de jury flinke indruk gemaakt. Zo sterk zelfs dat de jury heeft gevraagd of zij interesse hebben om deel te nemen aan Kata-kampioenschappen. Een mooier compliment kun je van een examenjury niet krijgen. Maar om zo’n goed examen op de judomat te laten zien gaat niet vanzelf. Jaren lang trainen en nog een trainen gaan daar vooraf. Discipline en doorzettingsvermogen zijn een must. Niels en Rik, nogmaals van harte gefeliciteerd met dit geweldig resultaat!

Ook trainer Jan Pijls en hoofdtrainer Fred Pijls verdienen een compliment en een felicitatie met dit resultaat. Het is best uniek te noemen op welke wijze zij de leden voorbereiden op hun Dan-examen.

 

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.