Landgraaf Koerier

Menu

OLYMPIA PRESENT OP MEISJES&JONGENS TURNTOERNOOI IN GULPEN

Op Zondag 10 december was onze vereniging te gast in sporthal Gulpdal in Gulpen, waar gymnastiekvereniging Juventa uit Margraten de organisatie in handen had van  het MEISJES&JONGENS TURNTOERNOOI, een wedstrijd in regionaal verband om de meisjes en jongens van 6 tot 16 jaar van de diverse clubs wedstrijdervaring te laten opdoen. Olympia kruiste er de degens met Wilhelmina Bocholtz, Balans Kerkrade, Juventa Margraten en de Gulpener Turnclub.

Bijzonder was dat dit keer ook jongens mochten meedoen aan het van oorsprong Meisjes Turn Toernooi. Tot enkele jaren geleden waren er twee aparte wedstrijden voor jongens en meisjes. Doordat het aantal jongens terugliep bleef alleen het Meisjes Turn Toernooi over. Fijn dat de jongens nu ook weer mochten meedoen.

De sporthal zat lekker vol met papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en vriendjes van de om en nabij 150 deelnemende gymnastjes. Geen wonder dat er een gezellige sfeer heerste en het een mooie turndag werd. De gezonde wedstrijdspanning ontlaadde zich op een uitstekende manier op de wedstrijdvloer, waar door alle deelnemende verenigingen mooie prestaties werden neergezet. Tijdens de sfeervolle prijsuitreiking mocht de Olympiajeugd, die met 4 groepen vertegenwoordigd was, maar liefst vier medailles in ontvangst nemen! De jongste gymnasten (6 en 7 jaar) behaalden goud op langemat, zilver op minitrampoline met kast en brons op minitrampoline vrij , terwijl de 8 en 9 jarigen de bronzen medaille op langemat mochten ophalen. Samenvattend beleefden de Olympiaantjes een mooie succesvolle dag, waar zij en hun leiding (Nanja Adema, Martin Duscha, Marion van Geldrop en Peter Houben)  met voldoening op kunnen terugkijken.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.