Landgraaf Koerier

Menu

Wintergastenexcursie rond de Cranenweijer

Op zondag 28 januari kunt u met Martin Zilverstand van IVN-Kerkrade mee op winterexcursie in de Anstelvallei. Tijdens een rondje om het stuwmeer gaan we op zoek naar water- en andere vogels die hier in de winter verschijnen. Ieder jaar in de winter verschijnen allerlei soorten eenden, zoals Kuif- en Tafeleenden, op de Cranenweijer. Regelmatig zitten er ook grote aantallen Wintertalingen die opvallen door de hoge fluittonen die ze uitstoten.
Als het stuwmeer is dichtgevroren, dan kijken we naar andere verschijnselen die in de winter voorkomen. In de bossen zijn de spechten namelijk al bezig met het afbakenen van hun territorium en zwerven groepjes kleine zangvogels zoals mezen, Vinken, Boomklevers en Boomkruipers rond op zoek naar iets eetbaars. Leuk om te zien zijn de Staartmezen met hun opvallend lange staart. Op oude bomen zien we typische winterpaddenstoelen als het Fluweelpootje met een oranje hoed en een paarsfluwelen steel.
We starten om 10.00 uur vanaf het IVN home, Kaffebergsweg 2a te Kerkrade.
Info: Martin Zilverstand, telefoon 045-5456777
N.B.: verrekijker meenemen. Ook zijn er enkele verrekijkers te leen bij het IVN.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.