Landgraaf Koerier

Menu

DURF TE DREUME…!

Dat is het  thema van de dialectmis die op carnavals- zondag  traditioneel in  Schaesberg wordt opgedragen.  Het is inmiddels alweer het 9ee jaar dat deze viering uitbundig, samen met talloze carnavalisten uit de hele regio wordt gehouden. Ook dit jaar verlenen weer velen hun medewerking aan de Dialekmès.  Speciale gast is dit jaar Marleen Rutten Al vaker stond zij in de LVK-finale, ook dit jaar gooide zij hoge ogen met haar sjlager: Deze Nach. Het thema van deze carnavalsmis is geënt op haar bekende lied  ‘Leaf diene druim’ en maak hem zo mooi als je kunt. Haar huidige sjlager Deze Nach sluit daar mooi op aan. Tijdens de eucharistieviering zal zij o.a.  deze beide liedjes ten gehore brengen.

Deze feestelijke viering vindt plaats in de prachtig gerestaureerde Petrus en Pauluskerk aan de Hoofdstaat in Schaesberg. De organisatie ligt als vanouds in vertouwde handen van ’t Fèskomité Dialekmès’. Onder leiding van Pastoor Freek Jongen heeft het comité weer gezorgd voor toepasselijke teksten en liederen. De kerk zal weer prachtig maar vooral feestelijk versierd worden.

Prins Mike I met adjudant evenals zijn gevolg van d’r Schaesbergse Vasteloavendsverein en Jeugdprins  Kyle I maken zo een waardige start voor de drie dolle dagen.  Sjpasskapel ‘Mit De Moel D’r Aa’ zal het geheel muzikaal omlijsten en Martin Scheilen zal er met zijn accordeonmuziek ook weer bij zijn. D’r Prinse Road Schaesberg zal de viering afsluiten met de sjlager ‘Inne sjunne ruk’ het lied waarmee zij in de LVK-finale stonden. Na afloop van de mis zal er in het parochiezaaltje en de naastliggende tent, onder het genot van een ‘poefel’ en een drankje nog een gezellige nazit plaatsvinden die muzikaal door onze accordeonist wordt opgeluisterd. Dus: Zondag 11 februari 11 minuten over 11 Sjeeter Dialekmès  in kerk van de HH. Petrus en Pauluskerk in Schaesberg. We maken er weer een mooie viering van.   

 foto: Marleen Rutten

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.