Landgraaf Koerier

Menu

Je eigen muziekstuk spelen op een concours

Solisten St. Paulus behalen topresultaten!

 

Op zondag 28 januari vond het jaarlijkse solistenconcours plaats in Beringe. Fluit- en Tambourcorps St. Paulus was weer goed vertegenwoordigd op dit concours met vier solisten. Fabienne Moorer en Finn Logister wonnen in hun categorieën de kampioensbeker met respectievelijk 81 punten en 90 punten. Daarnaast behaalden Denise Linders en Bjarne Logister 85 punten. Fabienne en Denise hebben ook mee gedaan als duo en behaalden 85 punten. 

 

Bijzonder aan dit solistenconcours was dat er twee muziekstukken speciaal gecomponeerd werden voor Denise en Finn. Denise over haar muziekstuk: “Het stuk heet ‘Schimanski a labrador story’ en is gecomponeerd door Hardy Mertens. Het is opgedragen aan mijn bruine Labrador genaamd Schimanski. Het stuk bestaat uit vijf delen en ieder deel verbeeldt een stukje van Schimanskis karakter. Mijn favoriete deel is ‘canine cuddling’. In dit deel komt goed naar voren hoe lief en aanhankelijk Schimanski is.” 

 

Etienne Houben schreef voor Finn het stuk ‘El Classico Nuevo’. “Het muziekstuk heeft veel Spaanse invloeden, met veel stukken met castagnetten. Ook komt in het muziekstuk een deel van de beroemde habanera terug, een snelle klapdans en een deel van een syfoniestuk” vertelt Finn. Een echte uitdaging op muzikaal gebied! 

 

Solisten met een score hoger dan 85 punten hebben zich tevens geplaatst voor het Limburgs Kampioenschap. Wil je meer weten over St. Paulus of zelf een muziekinstrument leren spelen? Kijk dan op www.stpaulus.nl 

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.