Landgraaf Koerier

Menu

Koffietijd bij de voedselbank

En dan is er koffie… Een momentje van rust. Een gelegenheid ook voor ontmoeting. Een lekker kopje koffie voor de cliënten op de veertien uitdeelpunten van de Voedselbank Limburg-Zuid kan misschien wel wonderen doen. ,,In gesprek gaan met elkaar, geeft soms al veel opluchting.”

Dankzij bemiddeling van de stichting Zet Mensen in het Zonnetje uit Landgraaf, heeft het hoofdkantoor van Douwe Egberts in Utrecht twee koffiemachines en duizend koffiepads gedoneerd aan de Voedselbank Limburg-Zuid. Bestemd voor de doelgroep.

Douwe Egberts weet als geen ander dat koffie motiveert; werkt als brandstof. Koffie verbindt en ontspant. ,,Zo’n momentje van rust is o zo belangrijk”, weten Hannie en Harry Verweij. De twee bestuursleden van de Voedselbank Limburg-Zuid, zijn aangenaam verrast door het gebaar van Nederlandse grootste koffiebrander.

,,Het is altijd druk tijdens de uitdeelmomenten. De een komt te voet. Een ander met de fiets. Het is vaak het pakket aannemen en snel weer naar huis. Tijdens zo’n koffiepauze kunnen ze even uitblazen. Dan is het ook makkelijk om contact te leggen met een ander”, zegt Hannie Verweij. ,,Je zit niet alleen in die situatie. Je kan elkaar misschien helpen of inspireren. Alleen al in gesprek gaan met elkaar geeft soms veel opluchting.”

Jessica van Dijk, hoofd communicatie bij Douwe Egberts, heeft de Voedselbank Limburg-Zuid eerder een groot hart onder de riem gestoken. Dat was na een inbraak in december 2016, in het distributiecentrum in Landgraaf. Toen zijn pakken koffie gestolen, die bestemd waren voor de kerstpakketten van honderden gezinnen. Na bemiddeling door Bert Jongen van de stichting Zet Mensen in het Zonnetje, doneerde Douwe Egberts destijds spontaan 3200 pakken koffie.

Foto:  Bert Jongen en Marlies Dreissen overhandigen namens de stichting Zet Mensen de door Douwe Egberts gedoneerde koffiemachines en koffiepads aan Hannie en Harry Verweij van de Zonnebloem Limburg-Zuid.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.