Landgraaf Koerier

Menu

NIX18: ook met carnaval!!

Gee beer, toch plezeer! Alaaf!

Ze komen er weer aan, die heerlijke carnavalsdagen. Lol en plezier maken, uit de band springen en de dagelijkse zorgen even opzij schuiven. Het is niet ongebruikelijk dat daarbij iets wordt gedronken. Juist daarom is het ook rond die carnavalsdagen belangrijk te waarschuwen voor de risico’s van drankgebruik door minderjarigen. Een waarschuwing bedoeld voor jongeren zélf, maar ook voor volwassenen die de jeugdige vierders soms een pilsje toestoppen. Niet doen dus!  

De gemeente heeft vorig jaar tijdens de campagne NIX18 al geattendeerd op de gevaren van alcoholgebruik en –misbruik door jongeren. Alcohol heeft immers een negatieve invloed op de ontwikkeling en we weten dat alcohol schadelijk is voor de hersenen, zeker als je jong bent. Bovendien: wie jonger is dan 18 jaar en alcohol bij zich heeft, is strafbaar. Zover moeten we het niet laten komen. Want, zoals een Limburgse jeugdprins ooit als lijfspreuk voerde: GEE BEER, TOCH PLEZEER! ALAAF!

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.