Landgraaf Koerier

Menu

Goed werk van Olympia Landgraaf tijdens 1e wedstrijd van het LK Turnen Heren

Op zondag 25 februari jl. werd in Sporthal Zuiderpoort te Budel de 1ste wedstrijd van het Limburgs Kampioenschap Turnen Heren gehouden, die tevens de 1ste plaatsingswedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap was. Tijdens de wedstrijddag streden maar liefst 193 gymnasten in diverse divisies om zich te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap, terwijl de 65 Limburgse turners onder hen bovendien de strijd aangingen voor het Limburgs Kampioenschap. Ook de jonge gymnasten van Olympia Landgraaf Mika Doveren, Damianthy Rijsmus en Jarnik v.d. Heijden waren van de partij. Met gezonde spanning gingen de drie aan het werk om zo goed mogelijk te presteren op de zes onderdelen. Mika eindigde in het grote deelnemersveld op een verdienstelijke 19e plaats voor het landelijke klassement, terwijl dat voor het Limburgse klassement plaats 10 betekende. Damianthy Rijsmus behaalde vervolgens landelijk plaats 15, wat voor het LK plaats 6 opleverde. Jarnik v.d. Heijden tot slot liet fraaie oefeningen zien en werd dan ook beloond met een 6e plaats (landelijk) en plaats 2 op Limburgs niveau. Op 17 maart wordt in Veldhoven de 2e wedstrijd gehouden. Dan wordt duidelijk of de Olympianen zich zullen plaatsen voor het NK en of de zeker aanwezige medaillekansen voor het LK kunnen worden verzilverd.

Categories:   Sport