Landgraaf Koerier

Menu

Impuls voor poptalent in Parkstad

Jonge popmuzikanten in Parkstad krijgen meer kansen om hun talenten te ontwikkelen. Stichting Popmuziek Parkstad, Oefenbunker en Nieuwe Nor gaan samenwerken in het ‘Parkstad Popstad Talentontwikkelingsplan’. Dit plan wordt mede ondersteund door zes Parkstad gemeenten en de Provincie Limburg. Het gezamenlijk plan zet in op de scouting, begeleiding en doorontwikkeling van poptalenten. Het gaat om een doorlopende leerlijn van jonge talenten op de basisschool tot en met ervaren bandjes en zelfstandige artiesten.

Uniek aan het nieuwe plan is de intensieve regionale samenwerking, over de gemeentegrenzen heen. Naast de genoemde partijen worden ook muziekscholen (Stichting SMK Parkstad), SCHUNCK en particuliere docenten/organisaties betrokken zoals Popschool Parkstad, Ben Berendsen, Studio Het Podium, David De Haas en Stichting The Keysessions.

Partijen stappen uit hun concurrentiepositie. Achterliggende gedachte hierbij is dat ieder bij zijn eigen expertise blijft en elkaar opzoekt in de samenwerking. De partijen zijn van mening dat je hiermee verder komt dan alleen. Het is een uniek concept in Limburg en wethouder John Ringens spreekt het vertrouwen uit dat het een voorbeeld is voor anderen: “Het is geweldig dat de verschillende partijen uit Parkstad elkaar gevonden hebben om jonge talenten te ondersteunen in hun ontwikkeling. Dit concept is een blauwdruk voor samenwerking in de toekomst, een voorbeeld voor de regio, maar ook daarbuiten.”

Foto: V.l.n.r. wethouder John Ringens, John Gubbels van Stichting SMK Parkstad en Andreas Phillip van de Oefenbunker.

Categories:   Winkelen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.