Landgraaf Koerier

Menu

Ambras speelt “3 x Zoeërvleesj”

 

Toneelgroep Ambras speelt weer. Na de gebruikelijke voorstellingen in januari, brengt de Schaesbergse toneelgroep nu ook een voorjaarsproductie op de planken. Op zaterdag 14 en zondag 15 april speelt Ambras drie eenakters onder de titel ‘3 x Zoeërvleesj’. 

Een eenakter is een kort toneelstuk van één bedrijf. Drie drie eenakters die Ambras half april speelt, zijn totaal verschillend van aard, maar ze hebben één gezamenlijk thema: zoeërvleesj. In alle drie de scènes komt dit Limburgse gerecht letterlijk en figuurlijk voor. In ‘De nach is nog zoeë laank’ geniet een schilder tijdens de pauze van zijn lunch… en ook van de huisbazin. ‘Broers’ vertelt het tragikomische verhaal van twee mannen, die maar niet los kunnen komen van hun moeder en haar kookkunsten. En in ‘Airmiles’ probeert een moeder nou net het saaie gezinsleven te ontvluchten, terwijl ze voor een maand eten achterlaat.

Komisch en indringend

Humor en de tragiek van het leven liggen in alle drie de eenakters dicht bij elkaar. Net als op een bord met zuurvlees: het stoofvlees met bruine saus oogt heel saai en alledaags, maar als het op de goede wijze wordt opgediend, is juist heel smakelijk. De hoofdpersonen in de drie eenakters zijn allemaal op hun eigen wijze op zoek naar de smakelijke kant van het leven. Dat pakt soms zeer komisch uit, maar kan ook heel indringend zijn. De drie eenakters worden door dezelfde acteurs

gespeeld, waardoor ze in elke scène in een totaal andere rol te zien zijn.

Uitvoeringen

De twee uitvoeringen van ‘3 x Zoeërvleesj’ vinden zoals altijd plaats in de aula van het Brandenbergcollege aan de Graafstraat in Landgraaf. De voorstelling op 14 april begint om 20.00 uur en de uitvoering van zondag 15 april om 15.00 uur. Nieuw is dat Ambras deze keer werkt met gereserveerde plaatsen. De stoelen in de zaal zijn genummerd. Wie vooraf een kaartje koopt, kan direct zelf een zitplaats uitzoeken. Het voordeel hiervan is dat bezoekers niet meer uren tevoren aanwezig hoeven te zijn om een goede plek te bemachtigen.

Kaarten voor ‘3 x Zoeërvleesj’ zijn vanaf 17 maart voor €8,50 verkrijgbaar bij Kantoorboekhandel Funcken en bij Bloemenhuis Habets in Schaesberg en online via www.toneelgroepambras.nl

 

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.