Landgraaf Koerier

Menu

MIERENTUNNELS OP BRUNSSUMMERHEIDE GEOPEND

Met de opbrengst van de kerstbomenactie van IKEA Heerlen heeft Natuurmonumenten twee mierentunnels gemaakt op de Brunssummerheide en er komen binnenkort ook nog 4 banken op uitkijkpunten en 2 picknickbanken bij het huttenbos. Op woensdag 18 april zijn de mierentunnels geopend door Elazar en zijn broertje. De stagiaires van het Citaverde College, medewerkers van Roda JC Midden in de maatschappij, IKEA Heerlen en vrijwilligers van Natuurmonumenten waren hiervan getuige. Zij hebben namelijk afgelopen winter ook de kerstbomen verkocht. De mierentunnels zijn naast het bezoekerscentrum op de Brunssummerheide gelegen, Schaapskooiweg 99, Heerlen.

Rode bosmieren kunnen veilig oversteken

Rode bosmieren zijn opvallende, interessante insecten. Ze zijn de bouwers van de grote koepelnesten in open bossen, bosranden en heideterreinen zo ook op de Brunssummerheide. Rode bosmieren zijn belangrijke soorten in het ecosysteem. Ze hebben vele relaties met andere soorten en hebben zo een groot effect op de biodiversiteit.

Vlakbij het bezoekerscentrum zijn ook veel rode bosmieren actief en die willen het pad graag oversteken, een soort mieren snelweg! Ze gaan dan in de bomen op zoek naar luizen en nemen die weer mee naar het nest. Echter is dit een zeer druk belopen wandelpad op de Brunssummerheide en belanden ze onder de schoenen van de wandelaars. Met deze twee fauna tunnels hopen we dat hier te kunnen voorkomen en meer aandacht te geven aan de bosmieren.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.