Landgraaf Koerier

Menu

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

Met felicitaties, aanmoedigingen en bloemen van familie en bekenden is de nieuwe gemeenteraad van Landgraaf donderdag 29 maart geïnstalleerd. Van de oorspronkelijke lijst gekozenen hebben drie personen afgezien van het raadslidmaatschap. De nieuwe gemeenteraad bestaat uit elf fracties. Omdat de drie fracties van GBBL (GBBL Ubach over Worms, GBBL Schaesberg en blanco lijst Freed Janssen/GBBL Nieuwenhagen) straks één fractie in de raad vormen, zijn dat effectief acht fracties.

PvdA: Robin Reichrath, Cynthia Veerman. GBBL: Ton Embregts, Paul Glenz, Nico Heuvelmans, Roger Huntjens, Freed Janssen, Saskia Janssen-Haenen, Jo Logister, Patrick Mevissen, Alex Schiffelers, Pascalle Willemsen-Naedenoen, Christian Wilbach, Loek Moling, Delano Lankhorst. SP: Marc van Caldenberg, Wendy Pihler-Gielkens. CDA: Marlies Dreissen-Embrechts, Bart Smeets, Stijn Kropman. GroenLinks: Thomas Boijmans. VVD: Björn Lambie. Blanco lijst Heinrichs: Wiel Heinrichs. OPL: Rob Münstermann, Lenie Haarbosch-Toussaint.  

Wanneer raadsleden na het sluiten van een coalitie een wethouderspost zouden krijgen, wordt hun plaats in de gemeenteraad ingenomen door een partijgenoot op de kieslijst.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.