Landgraaf Koerier

Menu

Nostalgisch natuurbeheer in Kapellerbos

Zaterdag 28 april gaat Natuurmonumenten in samenwerking met vrijwilligers van het Groene Lint en de Groene PK’s met werkpaarden hout uitslepen in het Kapellerbos in Landgraaf. Het hout wordt naar Scouting Pius XII gebracht en daar als brandhout later verkocht. Bezoekers zijn welkom bij dit groene spektakel van 09.00 tot 14.00 uur. Adres: parkeerplaats Leenderkapelweg, Landgraaf.

Boswerkzaamheden

De vrijwilligers van het Groene Lint hebben de afgelopen winters de bomen, die door de storm zijn beschadigd opgeruimd en het bos weer veilig gemaakt voor de wandelaars. De zogenaamde toekomstbomen, zoals de eiken- en beukenbomen hebben ze vrij gesteld zodat deze meer ruimte krijgen om te groeien. Verder hebben zij ook een oude meidoornhaag, een landschapselement weer zichtbaar gemaakt. De vrijwilligers van het Groene Lint werken elke donderdag buiten het broedseizoen in het Kapellerbos. Het is dus echt winterwerk. Voor dit stoere werk kunnen zij nog hulp gebruiken: wil jij ook helpen dan kun je je melden bij Natuurmonumenten E. zuidlimburg@natuurmonumenten.nl of T. 045-521 25 22.

Trekpaarden aan het werk

Met deze boswerkzaamheden is veel hout vrijgekomen, voornamelijk boswilg en berk.

Dit hout is moeilijk bereikbaar voor machines en mede daarom heeft Natuurmonumenten besloten om dit uitslepen van het hout met paarden te laten doen. ‘De Groene PK’s’ is een vriendengroep van eigenaren van onder andere trekpaarden die graag deze vorm van oude ambacht in ere wilt houden. Het doel is om zoveel mogelijk kennis en kunde van de inzet van trekpaarden in land- en bosbouw te behouden.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.