Landgraaf Koerier

Menu

Olympia Landgraaf goed op dreef in Districtsfinale acrogym in Breda

Op zaterdag 17 en 18 maart vond de districtsfinale  acrogym plaats in Breda.

Twee dagen mochten de acroteams uit District Zuid (Limburg/Noord-Brabant en Zeeland) hun kunnen tonen en zodoende trachten zich te plaatsen voor de halve finales van het NK in april en mei.  

Meike Lugger en Lore te Lam – een duo in de E-lijn jeugd – mocht op zaterdagochtend namens Olympia uitkomen. De meisjes turnden een nette oefening met een score van 21,530 en behaalden hiermee de 9e plek.
Het damesteam Verena Franck, Chiara Houben en Kyara Duscha uit de D-lijn junioren turnde een mooie oefening, maar liet door enkele foutjes een hoge score liggen. De dames behaalden door hun goede plaats in de ranking wel hun plek in de halve finale van mei. Als laatste van deze zaterdag betraden Leon van der velden en Nina Wiley de vloer. Het mixpaar in de D-lijn senioren turnde een zeer mooie oefening en behaalde met hun score van 23,330 de eerste plek! Ook dit team zal weer stralen tijdens de halve finale in mei, zo is de verwachting! Op zondag 18 maart ging de wedstrijd verder met teams op C-niveau. Het mixpaar Floris van vliet en Anouk Hoogeveen turnde twee mooie oefeningen en met een score van 45,690 behaalde het team een prachtige gouden medaille, die hun toegang verschaft tot de halve finale, die eind april zal plaatsvinden. Het damestrio in de C-lijn junior Sanne Koch, Dilayla Jurgens en Kirsie Hanssen was blij toch nog op de vloer te staan nadat Kirsie de afgelopen weken niet had kunnen trainen vanwege een blessure. Hun twee oefeningen leidden tot een score van 44,890, wat geen podiumplek opleverde maar wel een plek in de halve finale van april.

Samenvattend beleefde Olympia een weekend met ups en downs, maar overheerst het positieve gevoel dat heel wat teams de halve finale bereikten en dat de wat minder fortuinlijke teams in het volgend seizoen zeker weer nieuwe kansen zullen krijgen.

Foto: Het mixteam Nina Wiley en Leon van der Velden: goed voor goud!

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.