Landgraaf Koerier

Menu

OP DE PLAATS… RUST!

Zaterdag 28 april a.s. is de eerste dag van de Nationale Romeinenweek 2018.

Stichting Linea Recta organiseert deze dag een Romeins mars kamp aan de Via Belgica in Landgraaf.

Dit evenement is een passende activiteit binnen de totstandkoming van het provinciaal Romeins historisch route/pad Via Belgica in het kader van de Nationale Romeinenweek 2018.

Een kleine eenheid Romeinse soldaten die op doorreis is op de Via Belgica – vanaf de Belgische kust richting Keulen – (Ré-enactorgroep Desmumhnach Gent België) zal in Landgraaf na een lange dagmars een rustpauze inlassen. Dat doen ze op het hoogste punt van de Via Belgica, op het plateau van de lichtberg/Nieuwenhagen, op het terrein van ‘Op de Bies’ aan de Hereweg 145. (Ingang Parking Delleweg 80).

De soldaten zullen daar de nacht doorbrengen.  Maar eerst staan ze garant voor een gedenkwaardige middag en avond van 15.00 tot 21.00 uur.

Ook zijn er enkele bewoners (o.a. leden van toneelgroep Ambras), die in het jaar 185 na. Chr. hier ter plekke, rondom de Via Belgica op de lichtberg leefden.

Stichting Linea Recta Landgraaf nodigt bewoners van Landgraaf en andere geïnteresseerden uit om mee te komen genieten van deze nostalgische duik in ons eigen lokale Romeinse verleden.

Alle bezoekers zijn welkom tot 21.00 uur.

De Nationale Romeinenweek vindt dit jaar plaats van 28 april tot en met 6 mei 2018.

Voor meer info over dit evenement in Landgraaf: www.vialinearecta.nl.

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.