Landgraaf Koerier

Menu

‘Verhoale oet ’t Wormdal’, een nieuwe dialect-uitgave

Op vrijdag 20 april wordt een nieuw boek van Jean Paulssen uit Rimburg op feestelijke wijze gepresenteerd. Iedereen is van harte welkom in café-zaal d’r Eck. Aanvang 19.30 uur.

Zoals uit de titel blijkt, is het boek wederom geschreven in het plaatselijk dialect.

Na diverse  kinderboeken en o.a. zijn boek over grensrivier de Worm neemt deze oud-onderwijzer van de Anselschool in Eijgelshoven ons deze keer mee op een reis door de verschillende plaatsen in en aan de rand van het Wormdal. Denk maar aan zijn huidige woonplaats ‘Brokkelze’(Rimburg), Eijgelshoven (waar hij geboren is) en Haanrade.

Ook dorpen aan de andere kant van de Worm komen er in voor. 

Heel wat verhalen en leuke voorvallen, over het wel en wee in het gewone dorpsleven, passeren de revue.  Meestal op humoristische  wijze.

Vaak heeft de  schrijver ze persoonlijk beleefd, of in de loop der jaren opgetekend.

‘Zoeë góng dat vreuger en kroog me, of me wool of nit, dökker ing gekuufd!’

Alles in zijn boek is fonetisch (‘zoals men ’t zegt en hoort’) opgeschreven, zonder moeilijke lettercombinaties.

Tijdens de presentatie worden eerste exemplaren uitgereikt, leest men voor en is er een dia-klankbeeld over het Wormdal. De muziek wordt die avond verzorgd door het ‘Victoria Koperkwintet’ en ‘Ensemble Quattro Vocale’. Presentator is Joep Kleinen.

Aansluitend kan men het boek laten signeren door de makers.

De uitgave is mogelijk gemaakt door de heemkundevereniging Landgraaf met een bewust laag gehouden prijs. In de voorverkoop en tijdens de presentatie bedraagt die € 6,50.

Na vrijdag 20 april wordt het € 9,95.

Het boek is dan o.a. te koop bij de boekhandels Funcken en Bruna in Landgraaf. Verder bij d’r Eck (Rimburg) , Chocolaterie  Bruns (Eijgelshoven), Kapsalon Smeets (Waubach), de Heemkunde in Nieuwenhagen en Leeskunst (Kerkrade).

Bestellen vooraf (vóór 10 april)  is aan te raden, dat voorkomt teleurstellingen.

Er wordt maar een bepaald aantal gedrukt. Op= echt op! Reserveren is mogelijk via de Heemkundevereniging  OCGL in ‘An de Voeëgelsjtang’ in Nieuwenhagen.

E-mail: heemhundelandgraaf1982@gmail.com

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.