Landgraaf Koerier

Menu

33e Grenslandtoernooi KSV Simson Landgraaf

Op zaterdag 12 mei organiseert KSV Simson voor de 33e maal in successie het internationale Grenslandtoernooi voor Senioren. De jarenlange doelstelling  van dit toernooi is altijd geweest om Simson talenten in eigen omgeving Internationale ervaring te laten opdoen.. Door de jaren heen is het toernooi ook verder uitgegroeid en geprofessionaliseerd. Duitsland waar de worstelsport erg populair is, is altijd de grootste deelnemer leverancier geweest. Vorig jaar waren er  173 deelnemers, een aantal dat ongeveer het maximale is dat op één dag op 3 worstelmatten te verwerken is. Voor de organisatie van dit toernooi staat ook nu weer een groot aantal vrijwilligers paraat, die de laatste maanden met man en macht hebben gewerkt om ook nu weer alles op tijd rond te krijgen. Even als voorgaande jaren is het nu ook weer gelukt om dankzij steun van Provincie Limburg ,  Gemeente Landgraaf, NOWB  en sponsoren uit de regio Parkstad het toernooi op financieel gebied rond te krijgen. Er word geworsteld in de Vrije Stijl en de Grieks Romeinse Stijl met in beide stijlen 8 gewichtsklassen. Verder is het een individueel toernooi met een ploegen rangschikking. De deelnemers zijn afkomstig uit Duitsland, Frankrijk , België, Zweden , Italië, Engeland  en Nederland. Dit jaar hebben zich enkele sterke 1e en 2e Bundesliga selecties aangemeld t.w. ASV Mainz , KSV Witten , KSK Konkordia Neuss, TV Essen Dellwig en TV Aachen Walheim.    In de ploegenrangschikking van 2017 eindigde op de 1e plaats Zweedse selectie  voor  KSV Simson Landgraaf en ASV Mainz 88  .  Aanvang van het toernooi is om 11.00 uur en de finales zullen vanaf ongeveer 19.00  uur plaatsvinden. Plaats van handeling is Sporthal Baneberg te Landgraaf

 

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.