Landgraaf Koerier

Menu

‘Bewoners’ van het Burgerhoes aan het woord

Vorig jaar vond in april de feestelijke opening van het Burgerhoes plaats. In het Burgerhoes wonen diverse partners samen met de gemeente in één ‘hoes’. Nu, een jaar later, komen die ‘bewoners’ aan het woord. Niet alleen om zich nog eens voor te stellen, maar ook om terug én vooruit te kijken. Als eerste is Luc van Haaren van Omroep Landgraaf aan het woord.

 

·   Wat doet Omroep Landgraaf allemaal?

‘Omroep Landgraaf is de lokale omroep voor Landgraaf in de regio Parkstad. Wij maken samen met een grote groep vrijwilligers tv, radio en sociale mediaproducties van, voor en over mensen. Bovendien zijn we aanwezig bij evenementen en gebeurtenissen in onze directe omgeving. Inwoners van Landgraaf kunnen dagelijks onze programma’s en live uitzendingen volgen via Ziggo kanaal 42 en via YouTube (www.youtube.com, zoek naar Omroep Landgraaf). Nieuws en fotoreportages zijn ook te volgen op onze Facebookpagina (www.facebook.com, zoek naar Omroep Landgraaf)’. ‘Omroep Landgraaf is betrokken bij de regio Parkstad en er is plaats voor klein en groot plaatselijk nieuws voor jong en oud’, laat Luc weten. ‘De omroep is lokaal. We volgen onze leefomgeving op de voet.’

 

·       Het concept van het Burgerhoes, met meerdere organisaties op een plek, is nu een jaar oud. Wat heeft het Omroep Landgraaf gebracht?

‘De centrale plek in het Burgerhoes, in het hart van Landgraaf, heeft de omroep de mogelijkheid gegeven te groeien en te moderniseren. Wij kunnen live uitzendingen verzorgen en zijn een betere communicatiepartner geworden voor de gemeente, lokale en sociale initiatieven én de Burgerhoes bewoners.’ Luc: ‘Als omroep zouden wij het toejuichen als het Burgerhoes haar open en multifunctionele karakter verder zou kunnen uitbreiden, zodat er nog meer ruimte kan komen voor burgerinitiatieven en participatieprojecten. De omroep is er klaar voor om de doorontwikkeling van het Burgerhoes daarbij te ondersteunen.’

 

·      Wat zijn de plannen voor de toekomst?

‘We zijn ontwaakt uit een ‘bijna dood ervaring’ en weer springlevend’, vertelt Luc. ‘De omroep werkt nu verder aan haar groei en modernisering. We willen graag meer lokale ondernemers en sociale partners uit het maatschappelijk middenveld aan ons koppelen om zo een nog breder en informatiever aanbod naar de burgers te kunnen brengen. Wij zien kansen voor een zelfstandig Landgraaf en in groei door goede samenwerking met de omringende Parkstad gemeenten. We zullen onze koers op zowel kwantitatieve als kwalitatieve groei binnen Parkstad gaan voortzetten.’

Luc voegt als laatste toe: ‘Omroep Landgraaf plant richting 2020. In onze organisatie is daarom volop ruimte voor energieke, gemotiveerde vrijwilligers en professionals met programma-ideeën en ambities die affiniteit hebben met journalistiek, tv en radio om ons te helpen bij het behoud van het lokale karakter van de omroep. Maar we roepen ook ondernemers, bedrijven, stichtingen en verenigingen en verder iedereen met interesse in nieuwe media, techniek, en mediaproductie op om mee te werken bij het realiseren van de ambities van onze omroep. Kom eens langs, maak kennis en maak samen met ons leuke, informatieve en educatieve programma’s met een lokaal karakter’, besluit hij.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.