Landgraaf Koerier

Menu

Bijzonder koorconcert

In het kader van “CantaRode Internationaal Koorfestival” te Kerkrade (www.cantarode.nl) vinden op vrijdag 11 mei a.s. her en der in de euregio concerten plaats, georganiseerd door lokale koren met medewerking van gerenommeerde (inter)nationale ensembles, die aan het CantaRode-festival deelnemen.

Een van deze bijzondere koorconcerten vindt plaats in de HH. Petrus en Pauluskerk te Schaesberg (Kerkplein 3, Landgraaf); aanvang 20.00 uur; entree: vrije gave.

MoKla Vocaal Ensemble (o.l.v. Ute Jobes) tekent voor de organisatie. Medewerking wordt verleend door Jong Dameskoor Amaranthe (o.l.v. Johannes Dewilde) uit Oudenaarde (België) en een vocaal ensemble van de The Warsaw School of Economics (o.l.v. Thomaz Hynek) uit Warschau (Polen).

MoKla Vocaal Ensemble legt zich toe op moderne klassieke a capella muziek. Ondanks zijn nog jonge bestaan – opgericht in januari 2014 – heeft het kamerkoor reeds aan heel wat activiteiten deelgenomen, zoals het Open Limburgs Koren Festival, een masterclass voor studenten koordirectie o.l.v. Ludo Claesen, deelname aan de  Chorbiennale te Aken en Kerstwereld Rolduc.

In 2017 realiseerde MoKla Voc. Ens. – samen met Toneelvereniging Excelsior (Kerkrade) – het project Home & Love, waarbij belangrijke fasen in een mensenleven ten tonele en ten gehore werden gebracht.

MoKla Vocaal Ensemble staat onder de enthousiaste en deskundige leiding van Ute Jobes.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.