Landgraaf Koerier

Menu

Koningsvogelschieten Schutterij St. Joseph, Waubach

Op Donderdag 10 mei 2018  is het weer zover; de dag die we wisten dat ging komen. Op deze dag (Hemelvaartsdag) organiseert schutterij St. Joseph Waubach namelijk haar Koningsvogelschieten.

Nadat ‘s morgens het feestterrein naast sporthal Terwaerden in gereedheid is gebracht, komen de Waubachse schutten om 12.30 uur bij elkaar in verenigingslokaal ’t Ströatje. Na een korte rondgang en een laatste afdronk bij de ambterende koning, zullen de schutters vervolgens rond 14:30 uur bij de ‘kogelvangers’ bij Terwaerden arriveren. Hier zal Pastoor Smeets het gezelschap voorgaan in het gebed om een vriendschappelijke strijd zonder ongeluk in welke zin dan ook. Aansluitend zullen de wedstrijden plaatsvinden.

De grote vraag is uiteraard wie de opvolger zal worden van de huidige koning René Klooster. En wat te denken van de strijd voor het Waubachs burgerkampioenschap? Peter Windmuller zal zijn titel in ieder geval niet kunnen verdedigen. Hij is inmiddels lid geworden van de schutterij. Maar nog genoeg gegadigden over. Het is namelijk een goed gebruik dat voor belangstellende niet-leden de Vrijevogel wordt opgezet.

Als of dit alles nog niet genoeg is, valt er ook voor de jeugd deze dag weer volop te genieten. Niet alleen is er het springkussen, ook is er wederom de stijd om het jeugd koningsschap. Gun u zelf dus eens een koningsschap en kom op donderdag 10 mei naar Park ter Waerden!

 

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.