Landgraaf Koerier

Menu

Nieuwe wandelvereniging in Landgraaf

Begin dit jaar is deWandelgroepEuregio uit Landgraaf met haar activiteiten gestart. Eerst als wandelclub en sinds drie weken als vereniging. In die paar weken hebben zich al 50 leden aangemeld. De wandelvereniging organiseert elke zondagochtend in heel Limburg en in de Euregio groepswandelingen.

Zondag 6 mei organiseert deWandelgroepEuregio een wandeling in de Schinveldse Bossen. In ons prachtige Zuid-Limburg tegen de grens van Duitsland aan vlakbij Landgraaf, bevinden zich de Schinveldse Bossen. De Schinveldse Bossen zijn een nog onontdekte groene parel tussen Schinveld en de Duitse Selfkant. Het natuurgebied ligt in de meest noordoostelijke punt van Zuid-Limburg en omvat het grootste aaneengesloten bosgebied van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg.

Er zijn grote verschillen in dit bos te zien; één deel tamelijk droog en een ander deel zeer vochtig met een heel andere begroeiing. Tijdens de wandeling lopen we vaker over smalle paadjes en klauteren over boomstammen. Natuurlijk zullen we ook de Schotse Hooglanders zien die op diverse plaatsen staan te grazen.

Kenmerken van de wandeling:

Vertrek op zondag 6 mei om 09:30 uur.
Plaats van vertrek: Café-Restaurant Biej de Tant, Bouwbergstraat 126, 6451 GR Schinveld.
Lengte van wandeling: ongeveer 12 km, tussendoor wordt een rustpauze ingelast.
De wandeling vindt plaats op overwegend vlak terrein in het bos en het veld, gedeeltelijk verharde weg, grindwegen en bospaden.

Nieuwe deelnemers/deelneemsters zijn zeer welkom. Het lidmaatschap biedt veel voordelen en kost slechts € 5,– per kalenderjaar, daarnaast vragen wij een kleine bijdrage van € 2,– per wandeling per persoon. Natuurlijk kunt u eerst bekijken of een lidmaatschap u zal bevallen. De bijdrage verzoeken wij u vóór de start van de wandeling te voldoen en zoveel mogelijk met gepast geld te betalen.

Zie voor meer informatie: https://www.dewandelgroep.nl

 

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.