Landgraaf Koerier

Menu

SeniorenOrkest Landgraaf (SOL)

Dankt Kiwanis Kerkrade/Landgraaf tijdens Voorjaarsconcert van Fanfare St. Elisabeth Groenstraat.

Op 21 april l.l. was het SOL te gast bij Fanfare St. Elisabeth Groenstraat. Beide verenigingen hadden die zaterdagavond gereserveerd om gezamenlijk een gezellig voorjaarsconcert te presenteren in gemeenschaphuis “ `t Stroatje” in de Groenstraat.

Het SOL beet als gast de spits af met een populair concert onder leiding van plaatsvervangend dirigent Ronald Slijpen. De vaste dirigent Sjef van Wersch kon wegens een operatie niet dirigeren maar was wel als verrassing aanwezig. De variatie in de gespeelde muziekwerken en de uitvoering hiervan viel bij de aanwezigen zeer in de smaak.

Halverwege dit concert nam voorzitter Hub Toenbreker van het SOL het woord.

Hij stelde aan de aanwezigen de nieuwe uniforme hemden van het SOL voor die door de Kledingcommissie bestaande uit Tineke Ploumen en Leo Wassen zijn uitgezocht. De aanschaf van deze mooie hemden met het nieuwe logo van het Seniorenorkest Landgraaf is mede mogelijk gemaakt door een donatie van Kiwanis Kerkrade/Landgraaf. Als dank overhandigde Hub Toenbreker aan een delegatie van de Kiwanis, de heren Robert Beckers en Wim Gerlag, wijn uit onze regio.

Kiwanis en SOL hebben veel respect voor elkaars sociale activiteiten. De Kiwanis hebben daarom ook dit jaar weer een bijdrage toegevoegd aan de spaarpot voor een nieuw drumstel voor het SOL.

Als dank voor alle steun zal het Seniorenorkest in november een concert geven bij een activiteit van Kiwanis.

Na dit intermezzo vervolgden de muzikanten van het SOL hun concert.

Na de pauze was het de beurt aan fanfare St. Elisabeth. Ook dit orkest, dat onder leiding stond van Hub Nickel, had een zeer afwisselend programma uitgekozen dat eveneens veel bijval oogstte.

Tot slot werd door beide verenigingen Belcanto Ouverture van Willy Houtvast uitgevoerd.

Deze gezellige en muzikale avond werd met een drankje besloten.

Dank aan de organiserende vereniging.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.