Landgraaf Koerier

Menu

Acrogymteam van Olympia Landgraaf 4e op NK in Ahoy Rotterdam!

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen Turnen plaats, waartoe o.a. de discipline acrogym behoort. Olympia Landgraaf is al sinds jaar en dag vertegenwoordigd op dit kampioenschap, dat zoals gebruikelijk werd gehouden in Ahoy Rotterdam.                                                             

 

Het team bestaande uit Darja Koullen, Jaimy  Eymael en Tessa Koch had zich tijdens  de plaatsingswedstrijden van hun beste kant laten zien en mocht dan ook deelnemen aan de finalewedstrijd in de B-lijn. De meiden turnden ook in Ahoy hele mooie oefeningen, die uiteindelijk door de jury werden beloond met een totaalscore van 47,860. Hiermee behaalde het team een welverdiende 4e plaats, ‘best of the rest’ dus. Hiermee misten ze weliswaar op een haar na het podium, maar zetten ze even goed een topprestatie neer: vierde van Nederland op het een na hoogste niveau! Ga er maar aan staan!

 

 Het mixteam Anoek Hoogeveen en Floris van vliet, dat zich in de C-lijn ‘summa cum laude’  had geplaatst voor het NK en zeer goede papieren had om in hun categorie Nederlands kampioen te worden, kon helaas niet deelnemen aan de wedstrijden vanwege een blessure van Anoek tijdens een van de laatste trainingen. Floris en Anoek waren toch aanwezig in Rotterdam. Een bijna zekere gouden medaille ging aan hun neus voorbij, maar tot hun grote verrassing had de wedstrijdleiding een verrassing in petto voor het sportieve paar. Zij werden naar het podium geroepen en ontvingen  ‘a gold medal’ voor sportiviteit en veerkracht! Echte toppers!

Foto:

Darja en Tessa zijn supertrots op hun ‘topje’ Jaimy

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.