Landgraaf Koerier

Menu

De 13e Dag van de Poëzie

Al jarenlang presenteert de Stichting Poëziefestival Landgraaf de Dag van de Poëzie, waar bekende en getalenteerde dichters voor het voetlicht treden. Op zondag 1 juli vanaf 14.00 uur kunt u in Theater Landgraaf genieten van nieuwe aanstormende, jonge en talentvolle dichters die op moderne wijze spelen met taal.

Jo Peters PoëziePrijs 

Tijdens de Dag van de Poëzie wordt traditiegetrouw de Jo Peters PoëziePrijs uitgereikt. Deze prestigieuze prijs is bedoeld ter stimulering van dichters met een ‘jong’ oeuvre. Ruim 40 bundels van jonge debuterende dichters mocht de jury voor de Jo Peters PoëziePrijs ontvangen ter beoordeling.

De jury van de Jo Peters PoëziePrijs 2018 bestaat uit: Emma Crebolder dichter en eerste Nederlandse stadsdichter, Daan Doesborgh dichter, columnist en voormalig stadsdichter van Venlo en Sophie Kok projectleider Literatuurhuis Utrecht & Poetry Slam. Uit de inzendingen zijn na diverse sessies drie dichters genomineerd. Zij zullen tijdens de Dag van de Poëzie voordragen uit hun werk.

De genomineerden voor de Jo Peters PoëziePrijs 2018 zijn:

Vicky Francken (1989) met de bundel: Röntgenfotomodel (Uitgeverij De Bezige Bij)

Idwer de la Parra (1977) met de bundel: Grond (Uitgeverij De Bezige Bij)

Max Greyson (1988) met de bundel: Waanzin went niet (Uitgeverij Arbeiderspers)

De uitreiking van de Jo Peters PoëziePrijs sluit af met de bekendmaking van de winnaar. Naast een geldbedrag van € 1.500,- ontvangt de winnaar de opdracht voor het schrijven van een aantal nieuwe gedichten. Die worden in een beperkte genummerde en gesigneerde oplage in een bibliofiele bundel uitgegeven en in april 2019 tijdens de Avond van de Poëzie gepresenteerd.

 

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.