Landgraaf Koerier

Menu

De ‘gebundelde krachten’ van Landgraaf

Op het Sweelinckplein bij de hoofdingang van het Burgerhoes is de ‘stier’ teruggekeerd. Het circa 5 meter hoge beeld stond voor de verbouwing van het Burgerhoes aan de andere kant van het plein, maar heeft nu een mooie prominente plek gekregen bij de ingang.

Het beeld is in 1992 in opdracht van het gemeentebestuur gemaakt door beeldend kunstenaar Wim Steins. De destijds ‘nieuwe’ gemeente Landgraaf bestond 10 jaar en de vraag aan de kunstenaar was om een beeld te maken waarin de ‘gebundelde krachten van de voormalige gemeenten’ tot uiting zouden komen. Het kunstwerk is vervaardigd uit brons en heeft een sokkel van hardsteen. De onthulling van het beeld vond plaats op 18 december 1992 door voormalig burgemeester Hans Coenders.

De drie bladeren van het kunstwerk symboliseren de drie kernen van de gemeente Landgraaf. De ‘verbondenheid en gebondenheid’ van de drie kernen wordt zichtbaar gemaakt in de doeken die de drie bladeren aan de bovenkant omhullen. Die gebundelde kracht wordt vervolgens uitgedrukt in de oerkracht van een stierfiguur die ontspringt aan de gebundelde bladeren.

Een mooi symbolisch beeld op het plein voor het Burgerhoes van de krachten van de kernen van onze gemeente.

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.