Landgraaf Koerier

Menu

Onthulling uniek Pinkpop-kunstwerk

In de aanloop naar Pinkpop 2018 vindt op donderdag 7 juni om 13.00 uur aan de voet van de Wilhelminaberg in Landgraaf de onthulling plaats van een uniek kunstwerk. Het alom bekende beeldmerk van Pinkpop neemt vanaf die dag als cortenstalen uitsnede een plek in op het Beleefpad bij de Wilhelminaberg.

Beleefpad

Het kunstwerk, vervaardigd door kunstenaar Rick Dörenberg, kan vanuit de gekozen positie het terrein van Megaland goed in de gaten houden en maakt deel uit van het zogenaamde Beleefpad. Dit is een wandelroute om de Wilhelminaberg en in het Strijthagerbeekdal waarlangs allerlei beleefpunten worden ingericht die een relatie hebben met het landschap, de natuur en de cultuur van het gebied. Het is een burgerinitiatief in samenwerking met de Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) en de gemeente Landgraaf. Zodra het Beleefpad helemaal gereed is, wordt dit op een later tijdstip nog officieel geopend.

Onthulling

De onthulling vindt plaats in aanwezigheid van de familie Smeets, de kunstenaar, wethouder Marlies Dreissen (Openbare Ruimte) en wethouder Freed Janssen (Evenementen) van de gemeente Landgraaf.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.