Landgraaf Koerier

Menu

Rolstoelbus voor woonvorm Willem II

Bewoners van de Radar woonvorm Willem II aan het Streeperveld in Landgraaf kunnen sinds 1 mei met hun eigen rolstoelbus naar de dagbesteding of de huisarts. Dit is mogelijk dankzij de samenwerking die Radar is aangegaan met Stichting Mobiliteit voor Iedereen (MVI).

Door het inzetten van de rolstoelbus kunnen de bewoners van woonvorm Willem II eenvoudiger en makkelijker de huisarts of tandarts bezoeken, boodschappen doen in het winkelcentrum of een bewonersvakantie ondernemen. Op eigen gelegenheid is dat vaak niet meer mogelijk omdat de bewoners slecht ter been zijn en taxivervoer vaak te duur.

 Stichting Mobiliteit voor Iedereen (MVI)is een particulier initiatief en heeft als doelstelling om in samenwerking met zorginstellingen zoveel mogelijk kwetsbare zorgafhankelijke mensen vervoer aan te bieden. Deze mensen kunnen daardoor weer een sociaal netwerk opbouwen waardoor zij zich in de toekomst beter zelf kunnen redden. De Zorgbussen kunnen gratis worden aangeboden door middel van crowdfunding, ondersteuning uit het bedrijfsleven, aanvragen via maatschappelijke betrokken vermogensfondsen en particulieren donaties.

Voor meer informatie over Stichting Mobiliteit voor Iedereen (MVI) kunt u terecht bij Dayelle Pluijmakers, Stichting MVI, 0646183531

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.