Landgraaf Koerier

Menu

Slootjesdag 2018: word Slootjesexpert bij D’r Slieënberg!

Slootjesactiviteiten voor (groot)ouders en (klein)kinderen.

Het is weer zomer! Tijd om je loep en verrekijker te pakken en je schepnet uit de schuur te halen en lekker naar buiten te gaan! Heb je je ooit al eens afgevraagd welke dieren er allemaal in, op en rondom het water leven?

Ga samen met ons op ontdekkingstocht en kom erachter! Vang met een visnetje heel veel verschillende soorten waterdiertjes en kom meer te weten over hun leefgebied, gedrag en uiterlijk. Het is elke keer weer een verrassing wat er boven water komt! Wil jij lekker buiten met ons op pad om te ontdekken welke diertjes er in het water leven? Doe dan mee aan de Slootjesdag op zondag 10 juni!

Ben je tussen de 4 en 12 jaar, dan kun je op zondag 10 juni samen met je ouders of opa en oma ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in de poelen van ons natuurbelevingsgebied D’r Slieënberg in het Rimburgerbos. Er kan zomaar een bloedzuiger, een waterschrijver of een salamander in je netje zitten. Hoe overleeft een kokerjuffer in een sloot vol vijanden? En wat doet het bootsmannetje om aan eten te komen? Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden.

We zijn tussen 10 en 13 uur aanwezig bij het IVN-gebouw aan D’r Slieënberg, Steenenbergweg te Waubach (aan het eind van de Maastrichterweg in Landgraaf).

Wij zorgen voor wat lekkers bij ons ‘home’. Opgeven kan t/m vrijdagavond 8 juni a.s. via bianca.beckers@hetnet.nl. Mocht er iets veranderen dan kunnen we je dat ook nog vertellen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk heel welkom.

Voor vragen kun je bellen met Bianca Beckers: 06-47920720

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.