Landgraaf Koerier

Menu

Superdebuut vrouwenvoetbalploeg Schaesberg

Vorig jaar kampioen in de 4e klasse en dit seizoen op een haar na weer kampioen. Neen, dit had niemand verwacht. De stap op de vrouwenvoetballadder van de 4e klasse naar de 3e klasse is een flinke. Het recreatieve moet plaats maken voor het prestatieve. Als we ons kunnen handhaven dan hebben we een goed seizoen werd vooraf al gezegd door de staf bestaande uit hoofdtrainer Andries Bemelmans, assistent Tom Lussenburg en leidster Joyce Janssen. Maar al vanaf de allereerste wedstrijd konden de vrouwen zich heel goed meten met hun opponenten. Zo goed zelfs dat al na de helft van de wedstrijden een langer verblijf in de 3e klasse zeker was gesteld. De vrouwen manifesteerden zich in de top 3 en bleven zelfs op een kampioensplaats staan bij het begin van de laatste 3 competitiewedstrijden. Het lange en vermoeiende seizoen in de sterke 3e klasse en niet te vergeten enkele blessures brak de groep echter op. Op een punt na werd het kampioenschap gemist. De staf en de spelers treurden er echter niet om. Men had een prachtig seizoen gedraaid met een doelpuntengemiddelde per wedstrijd van 3,5 doelpunten voor en 1 tegen. Trainingsopkomst was zeer goed en het wedstrijdplezier spatte er vanaf. Als de voetbalvrouwen van Schaesberg deze lijn zo weten door te trekken naar het nieuwe seizoen dan kan men dat alvast met plezier tegemoet zien. Bij de foto een moment uit het promotieduel met Woezik uit Wychen. De ploeg uit Wychen kwam een ronde verder.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.