Landgraaf Koerier

Menu

Via het hoogste Via Belgica punt naar Coriovallum

Op vrijdagmiddag 25 mei om 16.30 uur was er  een kort maar wel bijzonder hoogtepunt te beleven op het hoogste punt van het Provinciale Romeins route/pad Via Belgica in Landgraaf.

Fietsclub ‘Pedalia Versaturi Te Salutant’ legde deze dag hun laatste kilometers af over de Via Belgica.

Op maandag 22 mei begonnen Joep, Pascal, Jos, Sjef, Wim en Bram in het Franse Boulogne-sur-Mer aan hun fietstocht over het spoor van de oude Romeinse heirbaan Via Belgica. De vierde dag fietsten ze hun laatste etappe: van Maastricht via Landgraaf linea recta naar hun thuisstad Heerlen.

Dat de 6 mannen van de groep in 4 dagen tijd over de lange Via Belgica van het aan de Franse kust gelegen Boulogne-sur-Mer tot hier fietsten mag wel een prestatie genoemd  worden.

Het maakt dit extra bijzonder, wanneer deze ook nog vlak voor de uiteindelijke finish in Heerlen het hoogste punt van de Via Belgica in onze provincie in Landgraaf bezochten.

Volgens afspraak zorgde stichting Linea Recta Landgraaf voor een hartelijk en verfrissend onthaal op het hoogste 161 NAP punt van het historisch Romeinse route/pad ViaBelgica.

Tijdens de korte tijd die hen na hun aankomst restte, alvorens zij aan hun laatste etappe naar de finish in Heerlen vertrokken, werden er verdiende handjes geschud, felicitaties en waarderingswoorden uitgesproken en volgens Romeins protocol een verfrissende ‘trotsige’ Heildronk  uit de soldatenhelm gedronken om vervolgens over te gaan tot wederzijdse bijzondere ruilhandelactiviteiten. De stichting mocht uit handen van de meegereisde ‘Caesar’ van de zesman fietseenheid de Via Belgica Markerings Tegelpunaise in ontvangst nemen. Deze zal spoedig geïnstalleerd worden op locatie Op de Heugden 100, hét hoogste punt van de Provinciale Via Belgica.

Het LR bestuur  kan weer een belangrijk gebeuren toevoegen aan het hoogste VB-punt in de gemeente Landgraaf.

Voor meer informatie over de verdere ontwikkelingen van de totstand koming van de Via Belgica over, aan, of in de gemeente Landgraaf?

Bezoek dan onze vernieuwde website www.vialinearecta.nl of via ons e-adres: info@vialinearecta.nl  

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.